DJ za vjenčanja je posebna vrsta DJ-a. I koliko god bili svjesni toga, svejedno može biti vrlo izazovno znati točno što biste trebali tražiti prilikom odabira DJ-a za svoje vjenčanje. Kako bi Vam se svidio David Guetta kao DJ na vašem vjenčanju? Ne? Ali to je trenutno najbolji DJ na svijetu!

Dvije najvažnije osobine kvalitetnog DJ-a za Vaše vjenčanje su znanje o glazbi i mogućnost praćenja atmosfere tokom cijele večeri. Kvalitetan DJ na Vašem vjenčanju je domaćin Vaše svadbe, zabavljač, Gospodar Ceremonije. U nastavku ćemo razraditi gore navedene osobine koje svaki pravi DJ za vjenčanja mora imati.

Dj za Vjenčanja mora poznavati sve vrste glazbe

Prvo i najbitnije je njihovo poznavanje glazbe. DJ za Vaše vjenčanje mora biti svestran. DJ za vjenčanja mora znati tko je DJ Krmak :) . Mora znati što treba svirati ako netko zatraži „break-dance“ glazbu. Jednako dobro mora poznavati repertoar Franka Sinatre, kao što zna repertoar Jelene Rozge, isto kao što mora razlikovati Bossanovu od Sambe. Kvalitetan DJ za Vaše vjenčanje mora biti svjestan da bez obzira što Senna M – Ritam Tuc Tuc zvuči kao zabavna, pjevajuća i partijanerska pjesma, gotovo uvijek isprazni plesni podij. Jedini način na koji ćete znati da li DJ za vjenčanja ima ovo znanje je detaljno ispitivanje.

DJ za Vjenčanja mora znati pročitati svoju publiku

Druga ključna svadbena vještina DJ-a za vjenčanja je čitanje publike. Iako bi moglo izgledati kao da je smrtno ozbiljan i nimalo pristupačan, zapravo se fokusira na one detalje koje Vi ni ne primjećujete. Da li gosti tapkaju nogama pod stolom u ritmu muzike koja svira dok je vrijeme večere detalj je koji DJ na Vašem vjenčanju pomaže stvoriti atmosferu prije nego što se uzvanici domognu plesnog podija!  Kvalitetan DJ za vjenčanja slušat će razgovore oko sebe za večerom jer će gosti često reći jedni drugima: “Ohhh, volim ovu pjesmu!” dok jedu. Proučavat će da li gosti pjevaju zajedno uz pjesmu koja svira.

A kako Vi možete znati je li DJ za vjenčanja kojeg razmatrate dobar u čitanju publike? Pitajte ih na što obračaju pažnju prilikom stvaranja atmosfere. Kratak odgovor govori Vam koliko vremena i pažnje dotični DJ ulaže u čitanje publike – ne mnogo. Kvalitetan DJ za Vaše vjenčanje moći će govoriti o ovoj temi puno i previše. Ako se osjećate kao da ste odmah kliknuli s DJ-om, to bi moglo biti zato što je DJ “čitao vas” i znao kako vam najbolje pristupiti!

Kvalitetan DJ za Vjenčanja

DJ za Vjenčanja održat će ludu atmosferu do kraja Svadbe

Posljednja osobina kvalitetnog DJ-a za vjenčanja je njihova mogućnost upravljanja protokolom vjenčanja. Što to znači? Na primjer, DJ kojeg ste angažirali za Vaše vjenčanje, gleda uokolo kako bi vidio jesu li čaše pune prije nego što najavi zdravicu. DJ za vjenčanja točno zna kada je zadnji gost poslužen večerom kako bi isplanirao poziv na plesni podij. On će biti u dogovoru sa ugostiteljima kako bi bio siguran da su spremni rezati 100 komada svadbene torte prije nego što je on sam najavi. Znat ćete odmah da li dotični DJ može biti dobar domaćin pitajući ga kako ćete se Vi i on pripremiti za vaše vjenčanje. Ako vas DJ zamoli da se osobno upoznate ili dogovorite jednosatni intervju putem telefona unutar kojeg ćete dogovoriti sve generalije (za razliku od banalnog slanja „popisa za reprodukciju“), onda znate da imate posla s pouzdanim i profesionalnim DJ-em za Vaše vjenčanje.
Posljednja stvar koju želite je da tijekom svadbe morate napraviti 300 šetnji do DJ kabine i reći “Možeš li najaviti zdravicu?”, “Možeš malo stišati?” ili  “Možeš molim te promijeniti pjesmu?“. Kvalitetan DJ za vjenčanja neprestano promatra i procjenjuje Vaše goste

Osim ove tri ključne karakteristike, razmotrite ujedno i opremu koju DJ za vjenčanja koristi, cijenu usluge, članstvo u ZAMP-u, dugogodišnje iskustvo pa i recenzije prijašnjih klijenata.

Kvalitetan DJ za Vjenčanja